Annons

Bengtsson fick hjärnskakning av otäcka smällen

Ishockey • Publicerad 12 januari 2022
Anton Bengtsson får behandling på isen.Foto: Adam Ihse/TT

Röglespelaren Anton Bengtsson åkte på en otäck smäll i CHL-semifinalen mot Frölunda (3–1). Nu meddelar Skåneklubben att han ådragit sig en hjärnskakning och blir borta tills vidare.

"Jag pratade med Anton under morgonen. Han hade huvudvärk, men mår efter omständigheterna bra. Det var sköna besked", säger Rögles fysioterapeut Christopher Alvengrip i ett uttalande på klubbens hemsida.

Annons

Det var i den första perioden som Bengtsson kolliderade med Frölundas Johan Sundström och blev liggandes på isen. Forwarden fick bäras ut på bår och fördes sedan till sjukhus i Göteborg för vidare undersökningar.

"Undersökningarna visade inga tecken på någon annan skada än ovan nämnda hjärnskakning. Nu håller vi tummarna för god återhämtning för Antons skull. Vi får ge det den tid det tar", säger Christopher Alvengrip.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons