Annons

Bergs självmål sänkte Blåvitt: "För dåligt"

Marcus Berg har gjort 220 mål på elitnivå.
Den här gången hamnade bollen i fel bur.
– Det är för dåligt. Jag tar på mig det såklart, säger IFK Göteborgs lagkapten om självmålet i 92:a minuten mot IFK Värnamo.
Fotboll • Publicerad 2 april 2023
IFK Göteborgs Marcus Berg.
IFK Göteborgs Marcus Berg.Foto: Adam Ihse/TT

Matchen såg ut att bli den första mållösa i årets allsvenska. Men på tilläggstid skickade Värnamos lagkapten Oscar Johansson en lång och hög frispark in i Göteborgs straffområde.

Marcus Berg var först på bollen och råkade nicka förbi sin målvakt Adam Benediktsson.

Annons

– Jag springer mot eget mål och får en jättedålig träff på bollen. Det är jävligt tungt, helt och hållet mitt fel, säger Berg.

TT: Har du någon gång i karriären råkat styra bollen i eget mål?

– Inte vad jag kommer ihåg. Det var nog jävligt längesedan i så fall. Nej, det är jävligt surt.

Många på läktarna buade och visslade på Gamla Ullevi efter slutsignalen. Blåvitts svåra vår fortsätter.

– Besvikelse från alla håll, det är inte så konstigt. Vi gör det här tillsammans. Vi fyller arenan i dag. Det var väl ingen som vaknade upp i morse och trodde att vi skulle förlora mot Värnamo, så det är klart att det är en stor besvikelse.

Inspirerande start

Men det började bra för Blåvitt på ett nästan fullsatt Gamla Ullevi. Tifot och inmarschen var mäktig. Joel Alme stod i vårsolen på innerplan med en gitarr och en avskalad version av ”Snart skiner Poseidon”. Läktarfolket sjöng med honom.

Hemmalaget inspirerades till en startkvart med hög och ihopsittande press. Ett ofta övermodigt kortpassande Värnamo stressades och tacklades till upprepade bolltapp på egen planhalva.

– Vi fick det tryck vi vill ha på hemmaplan. Vi hade sju-åtta bollvinster på nio minuter och kort väg till målet. Kanske borde vi ha fått in ett mål, säger Alexander Tengryd, en av två tränare som tillfälligt har huvudansvaret i väntan på en permanent ersättare till den sparkade Mikael Stahre.

I andra halvlek tog bollskickliga Värnamo över med sitt vägvinnande passningsspel.

Thern om sitt val

Tidigare i veckan lämnade Simon Thern IFK Göteborg för att flytta hem till moderklubben IFK Värnamo. Men den här matchen mellan sina båda lag fick han inte spela, utan se från läktaren.

Annons

Efter Värnamos premiärseger fick Thern frågan om han valt rätt lag.

– Självklart, ha-ha. Jag vet ju vilken fotboll Kim (tränaren Hellberg) står för. Det hade jättestor betydelse när jag valde. Både för att det är det som jag känner passar mig bäst men också för den egna utvecklingens skull. Även om jag är äldre vill jag lära mig nya saker och bli bättre. Det är inspirerande, säger Thern och fortsätter:

– Jag är uppvuxen i staden och föreningen. Syftet för mig är i stort att återvända till IFK Värnamo och vara med och göra det till ett bygge. Jag tror att det kan bli mer att vi bara ska hanka oss kvar varje år.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons