Annons

Beskedet: stjärnan slutar i landslaget

Karim Benzema har gjort sitt i det franska fotbollslandslaget.
Samma dag som stjärnan fyller 35 år skriver han på Twitter att landslagskarriären är över.
Fotboll • Publicerad 19 december 2022
Karim Benzema under ett träningspass med det franska landslaget i Qatar inför VM. Arkivbild.
Karim Benzema under ett träningspass med det franska landslaget i Qatar inför VM. Arkivbild.Foto: Christophe Ena/AP/TT

"Jag gjorde ansträngningen och de misstag som krävdes för att vara där jag är i dag och jag är stolt över det! Jag har skrivit min historia och vår tar slut", skriver han ovanför en bild på sig själv i det franska landslagets dress.

Benzema jagade sitt första VM-guld sedan han tidigare i år utsetts till världens bäste och fått motta Ballon d'Or.

Annons

Men på träning i Qatar bara dagarna före VM-starten skadade han vänster lår och skickades hem. Han rehabiliterade sin skada och det spekulerades in i det sista att han skulle återvända till VM-finalen – som Frankrike förlorade mot Argentina efter straffar – i söndags.

Så blev det dock inte.

Benzema blev Frankrikes bäste målskytt i VM 2014, men var inte med i VM-guldlaget 2018 då han var avstängd efter en sexskandal där han senare dömdes för utpressning mot den dåvarande landslagskamraten Mathieu Valbuena.

Skandalen hängde över Benzema i flera år och han var borta från landslaget från oktober 2015 till nuvarande förbundskaptenen Didier Deschamps tog med honom igen i maj förra året.

Benzema gjorde 37 mål på 97 landskamper för Frankrike.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons