GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Biles drar sig ur ytterligare två OS-finaler

Den amerikanska gymnastikstjärnan Simone Biles lämnar återbud till OS-finalerna i hopp och barr, uppger USA.s gymnastikförbund på Twitter, rapporterar
Det innebär att svenska Jonna Adlerteg bara är ett återbud från att få en plats i barrfinalen.
Gymnastik • Publicerad 31 juli 2021
Simone Biles.
Simone Biles.
Foto: Foto: Ashley Landis/AP/TT

Biles kom till Japan som en av OS största stjärnor, men tävlingarna har blivit en mardröm för 24-åringen.

Tidigare bröt hon lagtävlingen och lämnade senare återbud till mångkampsfinalen. Stjärnan har hänvisat till att hon mår psykiskt dåligt.

– Det kändes inte som att jag hade särskilt kul. Jag ville vara med i de här olympiska spelen för min egen skull. Jag kom in och kände att jag fortfarande gör det för andra. Det gör ont i hjärtat att känslan av att göra det jag älskar har tagits bort lite grann för att göra andra människor nöjda, sade Biles.

Biles har hyllats världen över för sin öppenhet om ett ämne som få elitidrottare vill prata om.

Fransyskan Mélanie de Jesus Dos Santos får Biles plats i finalen i barr. Svenska gymnasten Jonna Adlerteg kan ha chans på en plats i samma final om ytterligare en finalist som inte är ryska hoppar av.

USA:s gymnastikförbund säger i ett uttalande att det inte är klart om Biles kommer ställa upp i finalerna i fristående och bom senare under OS.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.