GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Goop vann Prix d'Amérique igen: "Fantastiskt"

Björn Goop och franska Face Time Bourbon tog hem Prix d'Amérique för andra året i rad.
Det var tredje gången i karriären den svenske stjärnkusken vann det prestigefyllda loppet.
Björn Goop vann Prix d'Amérique för andra året i rad.
Björn Goop vann Prix d'Amérique för andra året i rad.
Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT AFP/TT

Björn Goop och Face Time Bourbon var de stora favoriterna inför årets upplaga av det tuffa travloppet Prix d'Amérique på Vincennes utanför Paris.

Efter en hård strid med franska Jean-Michel Bazire och hästen Davidson du Pont lyckades Goop ta kommandot på upploppet och säkra segern på nya rekordtiden 1.10,8.

Fransmannen blev tvaå medan Franck Nivards Gu d'Heripre spurtade till sig en tredjeplats.

Segern innebär att Goop blir den första svenska kusken att vinna loppet tre gånger. Utöver två segrar med Face Time Bourbon har han även vunnit tillsammans med Readly Express 2018.

Och han var överlycklig efter målgången.

– Helt fantastiskt. Det var ett jävla krig där ute. Ursäkta språket. Hästen är fantastisk, vi fick verkligen ta i max för att komma dit i dag, men det gick bra. Allt flöt inte perfekt men det blev perfekt. Klart jag saknar publiken, men just känslan av att vara med en sån här häst är fruktansvärt skön, säger Goop.

Det var 29:e segern på 34 starter för Face Time Bourbon, som sprungit in drygt 2,6 miljoner euro (cirka 26 miljoner kronor) i karriären.

Läs mer