Björnens damlag har spelarbrist

Handbollssäsongen står för dörren men i HK Björnens damlag hade man nog gärna väntat ett tag till. I nuläget är truppen nämligen så tunn att det knappast går att genomföra ett seriespel.
Sport • Publicerad 15 september 2009

– Jag är verkligen jättebekymrad över vår situation. För närvarande är det total katastrof. Vi har inget lag att ställa upp med, säger tränaren Linda Håkansson.

Linda hedrar de sju–åtta tjejer som ställt upp och varit flitiga och noggranna med sin sommarträning men det räcker inte för att ge sig in i seriespelet i division 4.

– Vi gör vad vi kan för att ragga ihop folk. Alla är välkomna att spela handboll med oss, säger Linda.

Orsakerna till det uttunnade spelarbeståndet består i att några blivit gravida, några har slutat och ett par har försvunnit till andra klubbar.

– Sedan har en del av tjejerna varit i den där känsliga åldern när de inte vet om de ska satsa på handboll eller inte. Men vi ger absolut inte upp. Några av dem som spelat tidigare har kommit tillbaka och vi hoppas som sagt att fler vill spela med oss.

Fredrik Sörensson fredrik.sorensson@allehandasyd.se
Fredrik Sörensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.