Annons

Blohm fick rött kort: "Kändes fruktansvärt"

Linn Blohm åkte på tre utvisningar i OS-semifinalen och fick rött kort. Hon fick se slutet av matchen, som Frankrike vann, från ett hörn vid sidan av planen.
Handboll • Publicerad 6 augusti 2021
Linn Blohm deppar efter förlusten mot Frankrike. Hon åkte på tre utvisningar och fick därmed rött kort.
Linn Blohm deppar efter förlusten mot Frankrike. Hon åkte på tre utvisningar och fick därmed rött kort.Foto: Pontus Lundahl/TT

Med tårar i ögonen fick Blohm se de sista 20 minuterna av matchen från sidan av planen. Samtidigt kopplade Frankrike grepp om matchen och till slut vann med 29–27. Och även om hon vet att ingen i laget lägger någon skuld på henne, kan hon inte bortse från sin egen känsla.

– Det är klart att jag känner att det är mitt fel. Jag har spelat extremt mycket i mästerskapet och tar mycket ansvar. Att jag inte kan vara med de sista 20 minuterna, klart att man tänker att man har en skuld, att inte kunna vara där och slita för laget.

Annons

– Det kändes fruktansvärt. Jag var så frustrerad att jag får de här tre tvåminutarna, säger Blohm.

"Var kanske för het"

Hon tycker att den första utvisningen var given, men att de andra två kan diskuteras.

– Det är en bedömningssport och jag var kanske för het i dag.

Blohm säger att förbundskaptenen Tomas Axnér diskuterade utvisningsläget i halvtid, efter att ha suttit av två tvåminutare i första halvlek. Valet man gjorde var att låta henne spela vidare.

– Han sa att det är ett val att ta och jag har inte fått så många tvåminutare innan i turneringen. Och jag ville spela.

Hon tycker att laget var värt en finalplats med tanke på hur bra de spelat i turneringen och slitit för varandra.

– Hade vi inte missat lägena på slutet hade det kanske sett annorlunda ut.

Förstår besvikelsen

Tomas Axnér säger att han var fullt medveten om risken med att låta Blohm fortsätta på plan – samtidigt tycker han att alternativet var sämre.

– Det är heller inte en match man går och sparar i, då tappar vi ännu mer av duellträff. Jag tycker i alla fall att den sista tvåan är ganska billig. Men det finns inget att spara på i en sådan här match.

Förbundskaptenen gav henne en kram efter matchen.

– Jag förstår att hon är besviken och att hon säkert tycker att det var onödigt att hon åkte på den tredje tvåan. Men vi måste gå all in i en sådan här match, det finns liksom ingenting att gråta över.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons