Annons

Bosnien stänger av Ahmedhodzic

Anel Ahmedhodzic, 24, lämnade återbud till EM-kvalet och hänvisade till en skada. Men den förklaringen accepteras inte av det bosniska fotbollsförbundet. Nu har den före detta Malmöspelaren stängts av.
Fotboll • Publicerad 6 september 2023
Anel Ahmedhodzic, till vänster, här i Malmötröjan. Arkivbild.
Anel Ahmedhodzic, till vänster, här i Malmötröjan. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Det är det bosniska fotbollsförbundet som meddelar beslutet på sin webbplats. Där skriver man att Ahmedhodzics klubb Sheffield United har meddelat att mittbacken inte är allvarligt skadad.

"Ingen spelare är befriad ansvaret att komma till landslagssamlingen, förutom vid särskilda omständigheter eller vid en skada. Eftersom den här skadan inte är tillräckligt allvarlig för att hindra honom från att ansluta till samlingen väljer vi att stänga av honom tills vidare och en disciplinär utredning är påbörjad”, skriver det bosniska fotbollsförbundet.

Anel Ahmedhodzic spelade i Malmö mellan 2019–2022 och har representerat flera svenska ungdomslandslag. Han deltog även i en januariturné där han gjorde en träningslandskamp för Sverige innan han valde spel för Bosnien och Hercegovina.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons