GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Boston Marathon ställs in

Friidrott • Publicerad 28 maj 2020
Lawrence Cherono, vänster, vinner den 123:e upplagan av Boston Marathon förra året. I år bryts den långa sviten på grund av coronaviruset.
Lawrence Cherono, vänster, vinner den 123:e upplagan av Boston Marathon förra året. I år bryts den långa sviten på grund av coronaviruset.Foto: Winslow Townson/AP/TT

Boston Marathon ställs in för första gången i loppets 124-åriga historia. Orsaken är förstås coronapandemin.

Maratonloppet skulle ha gått i april, men sköts först upp till september.

"Det finns ingen möjlighet att hålla sig till det vanliga tävlingsformatet utan att samla ett stort antal människor", säger Bostons borgmästare Marty Walsh, som tillägger att det inte är realistiskt med den här typen av evenemang "någon gång under det här året".

Boston Marathon har genomförts varje år sedan 1897 vilket gör att loppet har den längsta sviten av alla årliga maratonlopp i världen.

Två andra stora maratonlopp i USA, i Chicago och New York den 11 oktober respektive 1 november, står kvar i kalendern. London Marathon har skjutits fram till oktober medan Tokyo Marathon genomfördes med endast ett kraftigt reducerat startfält elitlöpare. Berlin Marathon, som skulle ha gått i september, har också ställts in.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.