Bra standard på division 3-serien

IF Ale ingår numera i Österlenalliansen med BTK Ajax och Gröstorp, och i premiären möter man ingen mindre än lagkamraterna i PK Österlen!
Sport • Publicerad 25 september 2009
Rutinerad duo i Sjöbo BTK, som i dag begår division 3-premiär mot Skurup: Henry Olsson och Peter Larsson.
Rutinerad duo i Sjöbo BTK, som i dag begår division 3-premiär mot Skurup: Henry Olsson och Peter Larsson.Foto: 

De båda lagen har mixats med Ale- och Borre-lirare i båda manskapen, men även om man numera spelar under samma färger och tränar tillsammans så lovar tränaren Göran Hansson att ingen kommer att gå på halvfart.

– Nej, nej, det här vill ingen förlora. Det blir ju säkert en hel del gliringar efteråt på träningarna, så det är mycket prestige i derbyt, försäkrar han, och lovprisar samarbetet klubbarna emellan i nästa andetag.

– Ja, det har verkligen fungerat bra hittills. Och jag tror det kommer gå bra för våra lag i serien också, framför allt för IF Ale-laget där jag tror vi har våra bästa chanser till en topplacering. Men PK kan också finnas med däruppe, anser Göran.

Samtliga spelare i IF Ale kan redovisa meriter från spel i högre divisioner, och senast i fjor lirade Magnus Nordal i Ajax division 1-gäng. Även Benny Wahlgren lär få en fin pluskvot denna säsongen.

Sjöbo BTK blev bästa sydöstskånska lag i division 3 i fjor och man har en bra chans att behålla den titeln och även förbättra sin fjärdeplats från förra säsongen. Från Tomelilla AIS kommer Emil Andersson och Fredrik Jönsson nämligen, med klass och rutin i bagaget.

– Ja, det är två jättebra spelare. Med den truppen vi har bör vi vara ett topplag, men jag har dålig koll på vad de andra lagen kommer med, säger Sjöboliraren Marcus Lindberg, vars lag tar sig an Skurups BTK i premiären.

Just Skurup har satsat på en rejäl föryngring inför denna säsongen. Ungtupparna Viktor Johansson och Markus Nilsson har redan en handfull division 3-matcher på meritlistan, och kommer att flankeras av Thomas Håkansson och blott 13-årige Emil Ohlsson. Med fyra spelare i åldern 13-15 år kommer rutinerade Anders Persson bli ett riktigt ankare i laget.

– Det kommer att bli jättespännande. Jag tror inte på någon toppstrid, men eftersom serien är så pass tuff i år med många bra lag så blir det här lärorikt för våra unga spelare. Jag tror att våra killar kommer göra bra ifrån sig och utveckla sig ännu mer, speciellt med Anders i laget som kan vägleda dem, säger Skurups lagledare Per Nilsson, som hoppas att hans lag ska klara sig bättre än i fjor då man åkte ur trean men fick en friplats efter säsongen.

– Jag tror att det kommer gå bra. En plats på övre halvan kan bli tufft, men vi ska i alla fall inte åka ut.

Sören Simonsen
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.