Spanien till OS-final efter förlängningsdrama

Spanien är klara för OS-final efter ett sent förlängningsmål och vann med 1–0.
Marco Asensio blev stor matchhjälte.Foto: Silvia Izquierdo/AP/TT.
Dani Alves satte Brasiliens första straff i segern.
Dani Alves satte Brasiliens första straff i segern.Foto: Andre Penner/AP/TT.

Ett kontrollerat Spanien mot ett uppoffrande Japan som inte tvekade att gå på attack.

Det satt långt inne. Men Spanien fick slita hårt för sin finalbiljett i OS-fotbollen.

Först i 115:e minuten fick de hål på värdnationen.

Marco Asensio fick bollen i Japans högra straffområdeshörn av EM-kollegan Mikel Oyarzabal och skruvade in ett fint avvägt avslut i bortre burgaveln.

Något som blev matchens enda mål.

Japan försökte få till en anstormning, men lyckades aldrig få till läget som behövdes.

Herrarnas första semifinal, Mexiko–Brasilien, var också en målsnål historia. I första halvlek tilldömdes Brasilien en straff efter knappa 30 minuter, men även den dömdes bort efter VAR-granskning.

0–0 stod sig vid full tid trots att Brasilien tryckt på för ett avgörande. Närmast ett mål var Richarlison som efter dryga 80 minuter nickade i stolpen på Dani Alves inlägg.

Även förlängningen slutade mållös och det hela avgjordes på straffar, där Brasilien drog det längsta strået.

Målvakten Santos räddade första och såg Mexikos andra straff gå i stolpen medan hans lagkompisar alla satte sina.