Annons

Bravo Brantevik!

Så säkert. Så enkelt. Så imponerande. Branteviks 4–0-seger över Höör var fullkomligt odiskutabel.– Det känns helt underbart. Vi gör en kanoninsats, säger Peter Göransson, spelande tränare i Brantevik.
Sport • Publicerad 12 maj 2005
Kvartetten som fixade målen för Brantevik, som vann med hela 4–0 över Höör. Fredrik Hedberg, Patrik Magnusson, Patrik Ipsen och Christian Hansson.BILD: ULF GUMMESSON
Kvartetten som fixade målen för Brantevik, som vann med hela 4–0 över Höör. Fredrik Hedberg, Patrik Magnusson, Patrik Ipsen och Christian Hansson.BILD: ULF GUMMESSONFoto: 

Nykomlingen i division 4, Brantevik, har definitivt inte sprattlat klart i tabelltoppen än. Spelfördelaren tillika tränaren, Peter Göransson, talar visserligen fortfarande om att klara nytt kontrakt. Men efter uppvisningen mot Höör känns det som om man snart kan bocka av den målsättningen.

– Det är skönt att ligga i topp nu, men om vi gör det längre fram får tiden utvisa. Vi tar en match i taget, säger Göransson.

Annons

En något trevande inledning mot Höör var allt som kunde vålla frågetecken kring hemmalaget. Men när väl Christian Hansson slog in 1–0 i öppet mål, efter en delikat passning av Peter Göransson, var det lilla tvivlet borta. De få chanser som Höör skapade var på gränsen att ens kallas målchanser. Hemmaförsvaret gav inte bort några ytor alls.

– Vi är väldigt duktiga när vi ligger kompakt och flyttar rätt, förklarar Göransson.

Höörs stjärna Mats Lilienberg då? Jo, han fanns på planen, men märktes knappt. Branteviks mittback Fredrik Görefeldt tog hand om de flesta bollar som sökte den förre landslagsspelaren.

– Jag sa till innan matchen att inte punktmarkera Lilienberg och det visade sig att det lyckades, för han fick ändå inga ytor, säger Göransson.

Genomgående var hemmalaget ivriga att ta hand om de viktiga andrabollarna. Det var inte bara det större kunnandet som fanns i Brantevik alltså, utan även den bättre inställningen.

– Det är prioritet för oss att ta hand om andrabollarna. Det är oftast de som blir farliga och det fungerade jättebra i dag.

Det första målet kom efter tjugo minuter av första halvlek. Ungefär vid samma tid i andra halvlek dundrade Patrik Magnusson in 2–0 med ett skott utifrån. Hemmalaget fortsatte sedan att skapa chanser under andra halvlek utan att vara direkt hyperfarliga.

Peter Göransson berättar att han vid 2–0 kände att det skulle bli ännu större siffror för Brantevik.

Hans känsla visade sig tala sanning. Med drygt fem minuter kvar spädde lagkaptenen Fredrik Hedberg på till 3–0 sedan han stött in bollen i öppet mål.

– Vi har många anfallsglada spelare och individuellt är vi väldigt bra, berömmer Göransson sitt lags offensiv.

Annons

Ett par minuter efter "trean" gick inhopparen Patrik Ipsen omkull i straffområdet. Straff! Och chans att öka på vinsten ytterligare.

Unge och orutinerade Ipsen tilläts dock göra precis det man inte ska göra. Det vill säga att slå straffen själv.

Självklart spelade det ingen roll. Straffen var så säker den kunde bli. 4–0.

Förnedringen var fullbordad.

@04 byline skribent:Ulf Gummesson

Matchfakta

Brantevik–Höör 4–0 (1–0)

Målen: 1–0 Christian Hansson (20), 2–0 Patrik Magnusson (64), 3–0 Fredrik Hedberg (84), 4–0 Patrik Ipsen (87).

Publik: 128.

FOTBOLL BRANTEVIK-YSTAD
FOTBOLL BRANTEVIK
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons