Annons

Brittisk elitidrott kan starta på måndag

Idrott • Publicerad 30 maj 2020
Galopptävlingar på Newmarket kan bli det första stora brittiska idrottsevenemanget efter omstarten nästa vecka. Arkivbild.
Galopptävlingar på Newmarket kan bli det första stora brittiska idrottsevenemanget efter omstarten nästa vecka. Arkivbild.Foto: AP/TT

I går fick svensk idrott klartecken för att starta sin elitverksamhet igen den 14 juni.

I dag fick brittisk idrott grönt ljus – redan från måndag.

Annons

"Väntan är över. Brittisk sport ska snart vara tillbaka på ett säkert och noga kontrollerat sätt", säger kulturminister Oliver Dowden i ett uttalande på departementets webbplats.

"Tävlingar och matcher sker inför lyckta dörrar. Det är nu upp till varje idrott att bekräfta att de kan möta kraven och sedan bestämma när det är bäst för dem att starta".

Premier League-fotbollen har satt den 17 juni som ett preliminärt startdatum för omstarten. Det första stora evenemanget väntas bli galopptävlingarna på Newmarket den 6 juni.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons