Burväktare kan vara på väg ifrån IFK Ystad

IFK Ystads succémålvakt, Dan Beutler 24, kan vara på väg att lämna laget. Allsvenska Guif för just nu diskussioner med Beutler.
Sport • Publicerad 20 februari 2002
ARKIVBILD: BASS NILSSON.
ARKIVBILD: BASS NILSSON.Foto: 

Till YA:s nätupplaga bekräftar Beutler att Guif tagit en kontakt. Han understyker att han i första hand vill stanna kvar i IFK Ystad. Samtidigt har han bara ett år kvar på sitt kontrakt och anser att det börjar bli dags att se om sitt hus. - Det är bara RIK som kan uppvisa de sportsliga möjligheter som finns i Ystad. Det bästa alternativet för mig är om jag kan stanna kvar i Ystad och jag hoppas på fördjupade diskussioner med IFK-ledningen, säger han. Dan Beutler är från Västerås och har redan varit på plats i Eskilstuna i samband med allsvenska Guifs match mot Irsta. I sammanhanget fördes också diskussioner med en representant för Guifs styrelse. Samtidigt tillhör IFK Ystad den absoluta toppen inom svensk handboll. Laget har chans att bli svenska mästare och till fortsatt spel i Europa. - Det är klart att det sportsliga spelar in och det går väldigt bra för IFK just nu. Men Eskilstuna ligger nära Västerås och det skulle vara kul att ha nära hem, säger Dan Beutler. Dan Beutler har alltså ett ettårskontrakt med IFK Ystad. Kontraktet går att säga upp. Dan Beutler avslöjar också att flera andra klubbar visat sitt intresse av honom. Vilka dessa är vill han inte gå in på. - Det är i varje fall ingen annan klubb i Sverige. Men det är för tidigt på säsongen för att säga nåt mer bestämt. Säsongen måste slutföras här först och vi kan gå långt med Ystad. Men som sagt - Guif är intressant, säger han.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.