Annons

Cas river upp Uefabeslut efter nazisthälsning

Fotboll • Publicerad 13 april 2022
Atlético Madrids och Manchester Citys spelare i det första Champions League-kvartsfinalmötet i England.
Atlético Madrids och Manchester Citys spelare i det första Champions League-kvartsfinalmötet i England.Foto: Dave Thompson

Atlético Madrid behöver inte stänga en läktarsektion med kapacitet för 5 000 åskådare i kvällens Champions League-kvartsfinalretur hemma mot Manchester City på Metropolitano-stadion.

Det meddelar Idrottens skiljedomstol Cas som river upp Europeiska fotbollsförbundets (Uefa) beslut från i måndags. Uefa straffade då Atlético efter att en bortasupporter gjort en nazisthälsning under det första kvartsfinalmötet i England i förra veckan, vilket Manchester City vann med 1–0.

Den spanska storklubben överklagade beslutet bland annat med argumentet att en stängning av en sektion med 5 000 platser hade medfört allvarliga konsekvenser för säkerheten. En överklagan som nu har gått igenom.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons