Annons

Charlo föll mot effektivt S Sandby

Det är inte bara om kvalplatserna uppåt som det kämpas utan i och med dagens resultat hårdnar också kampen kring strecket nedåt.
Sport • Publicerad 30 augusti 2002

För Charlos del innebar dagens bortamatch mot Södra Sandby att man antingen hängde av lagen underifrån och fick ett mer betryggande avstånd till kval- och nedflyttningslagen, eller att man på allvar drogs med bland de sistnämnda. Med 1-3 i baken i kvällens drabbning är det antagligen det sista alternativet som ligger närmast till hands. - Södra Sandby vann inte matchen på grund av att det var ett bättre lag än oss utan för att man hade det rätta flytet. Ibland krävs det att få in första målet för att det ska lossna, och Södra Sandby var effektivare och hade den rätta turen idag, kommenterade lagledaren Anders Greij efter matchen. Mållös första halvlek Det var inget av de båda lagen som lyckades förvalta sina chanser på bästa sätt i den första halvleken. Charlo var nära i mitten av halvleken då man hade en jättechans genom ett friläge som dock inte resulterade i något mål. Istället var det gästerna som en bit in i den andra halvleken fick det psykologiskt viktiga ledningsmålet. Inte nog med detta gör man också 2-0 bara minuterna senare. I bortalaget kämpade man dock på för att om möjligt få in en reduceringsboll och få nytt liv i matchen. Detta lyckades man också med genom Tobias Holms långskott som styrdes in bakom hemmamålvakten. Men istället för en kvittering i slutet blev det Södra Sandby som gjorde sista målet. - Hade vi varit lite kallare och satt någon av våra chanser i första halvleken hade antagligen matchbilden blivit helt annorlunda, istället får vi fokusera på resterande matcher och ta de nödvändiga poäng som behövs för att slippa kvalspel, avrundar Anders. Trots tre baklängesmål var det backlinjen som var den bästa lagdelen och förtjänar ett extra plus för sin insats i matchen. Södra Sandby-Charlo 3-1 (0-0) Målen: 2-1 Tobias Holm.

Tommy Nilsson tommy.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons