Annons

Chelseaduo isoleras – missar kvällens match

Fotboll • Publicerad 22 juni 2021
Englands Mason Mount, till vänster, och Ben Chilwell, tvåa från vänster, missar kvällens match mot Tjeckien i EM.
Englands Mason Mount, till vänster, och Ben Chilwell, tvåa från vänster, missar kvällens match mot Tjeckien i EM.Foto: Frank Augstein

Chelseaduon Mason Mount och Ben Chilwell missar Englands gruppavslutning i kväll mot Tjeckien på Wembley i fotbolls-EM.

Det engelska fotbollsförbundet FA skriver på sin webbplats att Mount och Chilwell måste isoleras till och med på måndag efter att ha varit i nära kontakt med Skottlands Billy Gilmour som testats positivt för covid-19.

Annons

Trion är lagkamrater i Chelsea och sågs tätt ihop efter nationernas möte på Wembley i fredags.

Beslutet är taget efter konsultation med hälsovårdsmyndigheter i England.

England är redan klart för åttondelsfinal men slåss i kvällens match mot Tjeckien om gruppsegern.

Vinner England gruppen spelar laget åttondelsfinal kommande tisdag, men vid en andraplats går den matchen på måndag och då missar Mount och Chilwell även den matchen. Mount har startat i Englands två första matcher medan Chilwell inte spelat ännu.

Duon kommer att träna på egen hand under isoleringen på Englands träningsanläggning St George’s Park. Hela Englands trupp har testat negativt två gånger sedan Skottlandsmatchen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons