City skjuter upp Liverpools segerfest

Manchester City sköt upp Liverpools titelfirande i Premier League-fotbollen ytterligare minst en dag.
City körde över Burnley med 5–0 vilket gör att Liverpool inte kan säkra titeln hemma på Anfield på onsdag.
Fotboll • Publicerad 22 juni 2020
Riyad Mahrez, till vänster, gör sitt första av två mål för Manchester City i storsegern över Burnley.Foto: Martin Rickett/AP/TT

Att Liverpool kommer att bärga sin första ligatitel på 30 år har stått klart länge.

Frågan är bara när det sker. De två senaste årens mästarlag Manchester City förlänger gärna Liverpools långa väntan lite till.

Hade Manchester City tappat poäng hemma mot Burnley kunde Liverpool ha säkrat ligatiteln på onsdag hemma mot Crystal Palace. Nu kan Liverpool tidigast bli mästare på torsdag – i så fall i kavaj.

City gjorde processen kort med Burnley, som gjorde sin första match efter coronapausen, och ledde redan i paus med 3–0. Trots att laget gjort åtta förändringar jämfört med 3–0-segern över Arsenal. 20-årige mittfältaren Phil Foden gjorde mål för andra matchen i rad när han sköt 1–0 i 22:a minuten.

Sedan hade Riyad Mahrez show. Algeriern vände ut och in på Burnleys försvar innan han sköt 2–0 i 43:e och fem minuter senare, på tilläggstid, placerade han in 3–0 på straff.

Den kom efter VAR-granskning sedan Sergio Agüero rivits ned av Ben Mee och Citystjärnan fick lämna matchen skadad med smärta i baksidan av knäet.

I andra halvlek fyllde David Silva och Phil Foden, som blev tvåmålsskytt, på med ytterligare fullträffar.

Liverpool leder Premier League med 20 poäng före City och skulle Liverpool vinna över Crystal Palace på onsdag måste City besegra Chelsea borta på torsdag. Annars blir Liverpool mästare i kavaj.

Kan City fortsätta skjuta på Liverpools segerfirande så möts lagen därefter på Etihad Stadium i Manchester den 2 juli.