Annons

Cityägare betalar fansens finalresa

Manchester Citys ägare vill underlätta för supportrarna – och planerar att betala deras resa till Champions League-finalen i Porto.
Fotboll • Publicerad 18 maj 2021
Manchester Citys supportrar får ekonomisk hjälp av klubbens ägare. Arkivbild.
Manchester Citys supportrar får ekonomisk hjälp av klubbens ägare. Arkivbild.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Ägaren shejk Mansour tänker finansiera supportrarnas flyg samt andra resekostnader, skriver Manchester City på sin hemsida.

Enligt klubben kommer tusentals personer att gynnas av initiativet.

Annons

City hänvisar till att många människor fått lida ekonomiskt under pandemin, och att man inte vill att det ska gå ut över supportrarnas möjlighet att ta sig till finalen.

Den helengelska finalen mellan Chelsea och Manchester City spelas den 29 maj på Dragão-stadion i Porto. Planen är att 6 000 supportrar till vardera lag ska kunna få biljett.

Shejk Mansour säger att laget har gjort en fantastisk säsong, och att finalen i Champions League blir ett historiskt ögonblick för klubben.

"Därför är det otroligt viktigt att så många supportrar som möjligt har möjlighet att gå på den här speciella matchen. Speciellt de som har stöttat Manchester City genom bra och dåliga stunder i så många år", säger han i ett uttalande på hemsidan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons