Annons

Coronakaos i Italien före VM – 15 smittade

Ishockey • Publicerad 18 maj 2021
Marco Rosa (i vitt) och hans Italien har haft en turbulent uppladdning inför ishockey-VM. Arkivbild.
Marco Rosa (i vitt) och hans Italien har haft en turbulent uppladdning inför ishockey-VM. Arkivbild.Foto: Tibor Illyes/AP/TT

Italien har haft en minst sagt turbulent uppladdning inför ishockey-VM. Detta då inte mindre än 15 spelare och ledare har testat positivt för covid-19, meddelar det italienska ishockeyförbundet på sin webbplats. Bland de positiva fallen återfinns förbundskaptenen Greg Ireland, som i ett initialt skede kommer att leda landslaget med digital hjälp hemifrån. På plats-ansvaret i Riga får Giorgio De Bettin tillsammans med bland andra svenske målvaktstränaren Peter Andersson.

Det ska också sägas att Italien redan innan covid-19-utbrottet hade åkt på flera skador på VM-tänkta spelare, däribland stjärnan Diego Kostner.

Annons

"Det här är tveklöst en oväntad situation där ingenting har gått som vi hade planerat", säger Giorgio De Bettin till förbundets webbplats.

Ett med andra ord reservbetonat Italien spelar i grupp B i VM – Tre Kronor är i grupp A – och inleder mot Tyskland på fredag.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons