Annons

Coronakaos i Villa – stoppar verksamheten

Coronakaoset fortsätter i elitbandyn.
Nu stänger Villa Lidköping ned verksamheten och låter testa hela spelartruppen.
Dagens match mot Rättvik skjuts på framtiden.
Bandy • Publicerad 15 januari 2022
Villa Lidköping låter testa hela spelartruppen. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Bandyns högsta serie har plågats svårt av den omfattande smittspridningen.

Det är redan bestämt att störningarna i spelprogrammet leder till att kvartsfinalserierna kortas till bäst av tre matcher i stället för bäst av fem.

Annons

Det ger fler reservdagar för att kunna fullfölja grundserien.

Villa skulle ursprungligen ha mött Sandviken i dag, men den matchen gick inte att genomföra. I stället var tanken att kunna spela bortamatchen mot Rättvik, men på grund av flera nya fall av positivt testade spelare ställs även den matchen in.

"Vi har ett bussbolag att tänka på, restaurangstopp på vägen, motståndare och domare som vi inte vill smitta, nu när vi vet att vi har fått in smittan i omklädningsrummet", säger klubbdirektören Jonas “Sparris” Johansson till klubbens hemsida.

Smittan är så stor att klubben stänger ned helt tills vidare.

"Efter samråd med vår lagläkare, där han rekommenderade nedstängning av verksamheten, har vi nu beslutat att vi pausar all verksamhet för vårt herrelitlag tills vidare. Initialt så stänger vi ner fram till att vi har fått alla provsvar. Det är inte mycket som talar för att det blir match mot Frillesås på tisdag", säger Johansson till klubbens hemsida.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons