Annons

Han leder CL-sändningarna i C More

C More har tagit över sändningsrättigheterna för herrarnas Champions League-fotboll efter 29 år i Viasat.
Nu är det klart att tv-profilen Gusten Dahlin kommer att leda sändningarna.
"Det helt otroligt roligt och mäktigt att själv få ta över programledarrollen", säger han i ett pressmeddelande.
Fotboll • Publicerad 16 augusti 2021
Gusten Dahlin blir programledare för Champions League-sändningarna i C|More.
Gusten Dahlin blir programledare för Champions League-sändningarna i C|More.Foto: Magnus Ragnvid/Handout

Viasat/Nent har förfogat över Champions League-rättigheterna de tre senaste decennierna – med Ola Wenström som folkkär programledare de senaste tio åren.

Inför den kommande säsongen har Telia köpt rättigheterna till den europeiska klubblagsturneringen, som nu kommer att sändas i C More i stället.

Annons

Den som får det prestigefyllda uppdraget att vara programledare under sändningarna är Gusten Dahlin, som även ledde sändningarna från herrarnas fotbolls-EM i somras och Fotbollssöndag Europa under förra säsongen.

"Jag tror inte att jag har missat en enda Champions League-sändning sedan Nebojsa Novakovic chippade in 1–0 mot Barcelona på Råsunda 1999, så att efter drygt tjugo år av slaviskt tv-tittande på dessa matcher känns det helt otroligt roligt och mäktigt att själv få ta över programledarrollen", säger han i ett pressmeddelande.

Redan på tisdag drar Champions League-sändningarna i gång då Malmö FF spelar sin första playoff-match mot bulgariska Ludogorets. Matchen börjar klockan 21.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons