Annons

Dale Harris börjar bli varm i kläderna

Sport • Publicerad 23 maj 2005

Dale Harris, Ystads Goflklubb börjar så smått bli varm i kläderna, men fortfarande är det lite upp och ner som nu i Gambro Open på Örestad. Lund arrangerar normalt denna tävling, men på grund av ombyggnad hade man valt att flytta tävlingen i år. Tävlingen ingår i Telia Tour och Dale lyckades slita sig upp till delad 21:a plats efter en stark avslutning.

Under de första två dagarna gick det ganska tungt för Dale. Han gick båda ronderna på 75 slag, fyra över par och klarade därmed precis kvalgräsen som gick på just +8. Finaldagen var det bättre flyt och Dale kunde gå runt på 69 slag, två under banans par och det är en bra insats då Örestadbanan inte är av de lättaste slaget.

Annons

Simon Cedergren, Österlen hade valt bort juniortouren för att försöka göra en bra insats. Simon lyckades riktigt bra första dagen med 73 slag, men sedan gick det alldeles galet eftersom Simon missade kvalgränsen.

Martin Persson, Ystad gjorde sin säsongsdebut och det syntes en klar ringrostighet hos Martin. Han hade inte alls med det här att göra och var väldigt långt ifrån att ta sig vidare efter två dagars spel.

Göran Westerlund, Ystads GK spelar normalt på H 65-touren när det gäller Skandias Senior Tour. Nu provade han lyckan på samma tour fast mot de killar som är tio år yngre, H 55-klassen.

Göran började så där med 82 slag och låg en bit ner i resultatlistan. Drygt 150 killar ställde upp, så konkurrensen var hård med andra ord. Vilan över natten gjorde Göran gott. Andra dagen gick han klart bättre och med 77 slag lyfte han en bit uppåt och landade på en fin 18:e plats.

Abbekås GK hade en trio på plats och där lyckades Per-Olov Tideman bäst med en 21:a plats på 159 slag, samma som Göran, men placerades på en sämre placering tack vare sämre andra dag. Anders Svantesson kom på 73:e plats med 168 slag samma notering hade Gert-Inge Nilsson på 77:e plats.

Thomas Persson

golf SYDOST
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons