Damlaget till final på 4x100 m fritt

Laget gick till final och Anna-Karin Kammerling avancerade på 100 m fjäril.Men den svenska simstarten i OS blev ändå darrig.
Sport • Publicerad 14 augusti 2004

"Vi fick den start vi absolut inte ville ha. Det påminner om Barcelona, suckade förbundskaptenen Hasse Bergqvist och tänkte tillbaka på fjolårets VM där Sverige gjorde fiasko och bara tog en bronsmedalj." Anledningen? Anna-Karin Kammerling såg inte alls bra ut på 100 m fjäril och gick vidare till semifinal med sista tid, 59,84. Johanna Sjöberg blev utslagen sedan hon tagit fullständigt slut och noterat 1.00,61 vilket bara räckte till 23:e plats. "Anna-Karin är på väg ut ur en förkylning och Johanna på väg in. Jag har inte velat berätta det här tidigare för jag hoppades att det inte skulle ha någon inverkan. Tyvärr blev det inte så, sade Bergqvist." På 4x100 m fritt tog sig svenskorna till final med femte bästa tid efter att ha noterat 3.41,51. Josefin Lillhage, Cathrin Carlzon, Therese Alshammar och Johanna Sjöberg simmade i försöken. I finalen på lördagskvällen kommer Carlzon att bytas ut mot Kammerling. Australien var snabbast med 3.38,26. Men allt var inte mörkt. ""Tessan" (Therese Alshammar) var mycket, mycket bra. Hennes hemgång (andra 50 meter) var suverän, sade Bergqvist." Martin Gustavsson slogs ut på 100 m bröstsim där hans 1.02,63 räckte till 22:a plats.

Jessica Ziegerer jessica.ziegerer@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.