Annons

Danska förbundet bjuder 40 fans till Wembley

Det danska fotbollsförbundet (DBU) meddelar att 40 utvalda supportrar får chansen att åka till EM-semifinalen på Wembley – trots restriktionerna.
Fotboll • Publicerad 6 juli 2021
40 utvalda supportrar får chansen att åka från Danmark till EM-semifinalen på Wembley. Arkivbild.
40 utvalda supportrar får chansen att åka från Danmark till EM-semifinalen på Wembley. Arkivbild.Foto: Darko Vojinovic/AP/TT

De flesta danska supportrar stoppas från att åka till matchen på grund av inreserestriktionerna till England.

Men enligt reglerna har DBU tillåtelse att flyga ett egenchartrat plan med spelarnas respektive, förbundsledningen samt utvalda partners till semifinalen i en egen bubbla och utan att ha kontakt med andra.

Annons

Där får även 40 lojala landslagssupportrar plats.

"Fans är det viktigaste inom fotbollen. Det känner vi alla i dessa dagar med ett rödvitt Danmark och en stor folkfest. Därför är vi glada att kunna ge en resa till semifinalen på Wembley till några av de landslagssupportrar som har stöttat i våt och torrt de senaste åren", säger Jakob Jensen, DBU:s administrativa chef.

Trots att det är svårt att resa till London på grund av coronapandemin finns det möjlighet för danskar som är bosatta i England och Skottland att köpa biljetter. DBU räknar med att cirka 7 900 danska supportrar ska finnas på plats på Wembley.

England–Danmark har avspark på onsdag kväll klockan 21.00.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons