David i målet tungan på vågen

Sett till hela matchen var han inte YIF:s bästa spelare men i andra halvlek blev han definitivt tungan på vågen när YIF höll undan för OV:s anstormning och tog sin andra raka seger.
Sport • Publicerad 18 oktober 2007
David Andersson svarade för en stark insats mellan stolparna i den andra halvleken. Bild: Ronney Lantz
David Andersson svarade för en stark insats mellan stolparna i den andra halvleken. Bild: Ronney LantzFoto: 

– En otroligt skön vinst. Det hade varit tungt att förlora när vi lett hela matchen, kommenterade David.

OV hade oavgjort två gånger, vid 0– 0 och 27– 27. Annars var YIF före hela tiden så visst hade det varit olustigt att behöva tappa poäng.

Anders Persson fick nog efter 16 minuters spel sedan OV gått från 2– 8 till 9– 11. När David kom in fick han inte heller tag på särskilt många bollar.

– Vi målvakter och försvaret kom inte riktigt överens i första halvlek. Vi gick bort oss och osäkerheten smög sig in så att vi började chansa lite för mycket i stället, förklarade David.

Efter pausen stämde det emellertid bättre. David fick tag i många viktiga bollar när OV var på väg att jaga ikapp och förbi.

– Då jobbade vi bättre ihop och fick förtroende för varandra. Jag har försvaret att tacka för mycket. David räddade tre straffar , vid 17– 21, vid 24– 26 och vid 27– 29, men returerna hamnade uteslutande i motståndarhänder.

– Det var skönt att få rädda några straffar. Tyvärr kan jag ju inte vara ute och ta returerna också men det löste sig ju ändå. Nu leder vi väl nästan serien också, log David Andersson avslutningsvis.

Om David stod för många avgörande räddningar så fanns det andra som hade flyt matchen igenom. Pierre Hammarstrand är redan nämnd på annan plats för sitt breda register. Hasse Karlsson lyckades med det mesta från linjen och behöver egentligen bara be om ursäkt för sitt aningen överilade hoppskott.

Oscar Carlén fick i vanlig ordning stå och titta på på grund av punktmarkering men när han väl kom loss small det i OV-nätet varenda gång och det var inte sannerligen inga dåliga projektiler.

Plus också till Martin Walfridsson och Linus Nilsson som gjorde bra saker lite i skuggan av målfrossarna.

Fredrik Sörensson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.