GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kan fotbollsprofilerna vinna YA-cupen även i padel?

De har följts åt genom sina idrottsliv, Carsten Persson och Martin Thomsen. Som fotbollsspelare i Sjöbo IF vann de bland annat YA-cupen och var sedermera tränare tillsammans.
Nu har de bytt Sjöbo mot Ystad och fotboll mot padel. Och jagar en ny YA-cuptitel!
Padel • Publicerad 22 juli 2022 • Uppdaterad 23 juli 2022
Martin Thomsen och Carsten Persson efter lite träningsspel på Öja padelpark
Martin Thomsen och Carsten Persson efter lite träningsspel på Öja padelpark

De som vill vara med i premiärupplagan av YA-cupen i padel får skynda sig. Fram tills 31 juli går det bra att anmäla sig – sedan är det för sent.

Ett par som tidigt ställde sig på ”startlinjen" är Carsten Persson och Martin Thomsen. Inom den lokala idrotten är de mest kända för ett skickligt mittfältsspel i Sjöbo IF under framförallt 1990-talet. De förde klubben till bland annat ett par YA-cupsegrar och serieguld.

– Jag tror att jag vann YA-cupen två eller tre gånger. En gång minns jag att vi vann i Tomelilla, säger Thomsen.

– Mitt största YA-cupminne är nog ändå när jag vann med Vanstads IF. Det var första gången som en division 6-klubb vann cupen, säger Carsten Persson.

Martin Thomsen och Carsten Persson har båda spelat fotboll tillsammans i Sjöbo IF. Nu ska de försöka vinna YA-cupen – i padel!
Martin Thomsen och Carsten Persson har båda spelat fotboll tillsammans i Sjöbo IF. Nu ska de försöka vinna YA-cupen – i padel!

De båda Sjöboprofilerna är numera bosatta i Ystad. Och i likhet med många andra före detta fotbollsspelare har de hoppat på padeltrenden.

Att båda ser ut att ha hållit formen, trots att de passerat 50-strecket, får till viss del tillskrivas det frekventa padelspelandet.

– När man spelar tänker liksom inte på att man samtidigt tränar kroppen. Tiden går så fort och man har kul. Men efteråt kan det kännas i kroppen, säger Carsten.

I Ystad spelar de padel ett par gånger i veckan och de senaste säsongerna har de dessutom varit med i seriespel.

– Vi har pendlat mellan division 1 och division 2 och är väl helt okej som motionsspelare, säger Martin.

Martin Thomsen och Carsten Persson – ett av paren som ska lira YA:s premiärupplaga i padel.
Martin Thomsen och Carsten Persson – ett av paren som ska lira YA:s premiärupplaga i padel.Foto: Jan Ohlsson

Hur ser rollfördelningen på planen ut?

– Vi har ungefär samma spelstil, Carsten och jag. Ingen av oss är typen som står vid nät och smashar ut bollen, det händer liksom aldrig.

– Nä, vi är kanske mer lite tekniska och hårt jobbande spelare. Bollsnåla. Vi ger inte bort många poäng utan försöker alltid få tillbaka bollen och låta motståndarna göra misstagen, fyller Carsten i.

Vad har ni för ambitioner med YA-cupen?

– Nämen, det är klart att man vill gå så långt som möjligt. Som motionsspelare är vi väl hyggliga men har dålig koll på startfältet. Det gäller att ha en bra dag och tur i lottningen också. Vi får se, men det ska bli riktigt kul, vi är taggade, säger Martin Thomsen.

Fakta

YA-cupen i padel

Regler:

Tävlingen är tillgänglig för alla förutom licensierade spelare. Båda spelarna i laget måste vara skrivna i någon av kommunerna Ystad, Sjöbo, Simrishamn, Skurup eller Tomelilla. Lagen som förlorar första matchen spelar vidare i Plate turnering (tröstturnering).

Matcherna spelas i bäst av tre set, tiebreak vid 6 lika och golden point vid 40 lika. Hemmalaget (det översta av de båda lagen i spelträdet) bestämmer spelplats, bokar bana, kontaktar motståndarna och erbjuder några vettiga spelalternativ inom omgångens datum. Hemmalaget står för bollar. Motståndarlaget betalar halva banhyran till hemmalaget innan match.

Anmälan:

Görs mellan den 18 maj – 31 juli. En person i laget anmäler och anger båda spelarnas namn och övriga uppgifter. Först till kvarn gäller.

Här görs anmälan:

yacupenpadel.ystadsallehanda.se

Spelperiod:

Omgång 1: 15/8-4/9

Omgång 2: 7/9-28/9

Omgång 3: 30/9-14/10

Kvartsfinal: 16/10-30/10

Semifinaler/Final: 12/11 på Ystad Racket Club

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.