Annons

Lagergren åker inte med till VM

Även det andra coronatestet för handbollslandslagets Albin Lagergren var positivt och han åker därför inte med till VM i Egypten i nästa vecka.
Handboll • Publicerad 8 januari 2021
Albin Lagergrens andra coronatest är även det positivt och han åker inte med landslaget till VM på tisdag.. Arkivbild.
Albin Lagergrens andra coronatest är även det positivt och han åker inte med landslaget till VM på tisdag.. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Handbollslaget meddelar också att alla andra i landslaget har testat negativt.

Lagergren har varit fotskadad den senaste tiden och anslöt först på torsdagen till landslaget i Eskilstuna. Men innan han släpptes in gjordes ett snabbtest för covid-19, som visade sig vara positivt. Lagergren skickades därför omedelbart hem efter att även ett så kallat PCR-test tagits.

Annons

Det testet fick man svar på under fredagsförmiddagen. Det innebär att högernian inte kan åka med landslaget till VM på tisdag. Det har också tagits ut en ersättare, Jack Thurin. Däremot kan Lagergren möjligen ansluta senare under turneringen.

"Det är inte uteslutet", säger förbundskaptenen Glenn Solberg i ett pressmeddelande.

Enligt Jerrhag hänger det mer på om det går att genomföra logistiskt och om det är sportsligt motiverat att plocka in en spelare som inte kunnat träna med landslaget under en längre tid.

Handbollslandslaget fick ett första coronafall tidigare i veckan, Anton Lindskog, och därför har hela laget satts i karantän. Samtidigt sköts två EM-kvalmatcher upp. Landslaget kan under karantänstiden endast träna i mycket små grupper.

VM i Egypten börjar kommande vecka och Sverige möter Tjeckien i första matchen på torsdag.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons