Annons

Degerfors tvingas spela i Örebro

Fotboll • Publicerad 14 april 2021
Stora Valla får vänta med att bjuda på allsvensk fotboll igen. Degerfors hemmapremiär mot Kalmar FF flyttas till Örebro. Arkivbild.
Stora Valla får vänta med att bjuda på allsvensk fotboll igen. Degerfors hemmapremiär mot Kalmar FF flyttas till Örebro. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

Stora Valla har inte mått bra av den senaste tidens nederbörd och kyla. Därför måste Degerfors spela sin första allsvenska hemmapremiär sedan 1997 i Örebro.

Behrn arena är nykomlingens reservarena och under dagen togs beslutet att flytta söndagens möte med Kalmar FF till Örebro.

"Klubbens ledning har, i samråd med a-lagets tränare, tagit beslut om att avvakta med spel på Stora Vallas gräsmatta då det oförutsägbara aprilvädret gjort planen sårbar. Den riktiga hemmapremiären blir mot Djurgårdens IF i den femte omgången. Den samlade bedömningen är att klubben på lång sikt har mest att vinna på att flytta matchen till reservarenan", skriver Degerfors på klubbens hemsida.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons