Annons

Den historiska drömdebuten kom av sig

Amerikansk fotboll • Publicerad 8 maj 2020
Ida Handel skulle bli den första svenska spelaren i den amerikanska damligan i amerikansk fotboll, WFA. Sen kom coronokrisen och hela säsongen ställdes in.
Ida Handel skulle bli den första svenska spelaren i den amerikanska damligan i amerikansk fotboll, WFA. Sen kom coronokrisen och hela säsongen ställdes in.Foto: Privat

Hon skulle bli den första svenska spelaren i den amerikanska damligan i amerikansk fotboll.

Sen kom coronokrisen och hela säsongen ställdes in.

Annons

– Det känns såklart skittråkigt. Det är typiskt att det skulle bli så här, säger Ida Handel från Karlstad.

Ida Handel har spelat flera säsonger för Carlstad Crusaders. Men i våras fick hon drömchansen. Via vänner erbjöds hon ett kontrakt med D.C. Divas i den amerikanska WFA ligan. Inga stora pengar, egentligen inga pengar alls. Men ett stort äventyr.

Hon anslöt till klubben i mitten av februari. Men sedan slog coronakrisen till. Nu är hon tillbaka i Karlstad för spel med Crusaders. Men hon har inte gett upp drömmen om amerikaspel.

– Vi har samtal om nästa säsong. Jag får se hur allt utvecklar sig.

Kort efter att Ida Handel skrivit på för Washingtonklubben kontrakterade de ytterligare en svenska, Julia Olsson från Stockholm Mean Machines. Men hon hann bara vara i USA en vecka innan äventyret tog slut.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons