Annons

Derbydags i Ystad

Handbollspremiären närmar sig med stormsteg. Som om det inte var tillräckligt med sommarvärmen blir det ännu hetare i kväll när Ystads IF och IFK Ystad drabbar samman i ett laddat försäsongsderby.
Sport • Publicerad 7 augusti 2014
Mikkel Ibsen är en av de spelare som ska se till att Ystads IF får fart i spelet i kvällens derbymatch mot IFK Ystad.
Mikkel Ibsen är en av de spelare som ska se till att Ystads IF får fart i spelet i kvällens derbymatch mot IFK Ystad.Foto: Foto: Mark Hanlon

– Vi har revansch att utkräva för förlusten i träningsmatchen i fjor. Jag håller inte riktigt med om att resultatet inte spelar någon roll i träningsmatcher. Det är viktigt att vinna, inte minst i ett derby. Det skapar en vinnarkultur och stärker självförtroendet hos killarna. Vi kommer absolut att gå för vinst, säger Ystads IF:s tränare Sebastian Seifert.

YIF har redan betat av tre träningsmatcher (Flensburg-Handewitt, Lugi och Halden) med gott resultat. Men Seifert menar att det finns flera bitar som kan bli bättre:

Annons

– Absolut. Tanken är att vi ska ta ett steg till i anfallsspelet. Jag vill se ett bättre djup och ett bättre tålamod. Vi ska se till att få ner antalet tekniska fel, sådana som vi ofta blir straffade för. Plus att vi ska försöka utnyttja våra kontringar ännu mer. Sedan vill vi förstås även vässa försvarsspelet.

Lukas Nilsson spelar inte på grund av den lättare hjärnskakning han ådrog sig med U18-landslaget i träningsturneringen i Portugal i förra veckan men meningen är att han ska vara med i leken redan mot H43 på lördag. Sedan tidigare är det bekräftat att Mikkel Sjöberg inte är aktuell för spel inom överskådlig framtid, detta på grund av ryggproblem som tvingat honom till sjukskrivning.

IFK rivstartar

IFK Ystad gör sin debut i träningsmatchsammanhang men rivstartar med två matcher direkt, YIF i kväll och danska Team Sydhavsöerne, som var nära att ta sig upp i danska ligan förra säsongen, i morgon.

– YIF har börjat träna tidigare och ligger längre framme än vad vi gör men rent tempomässigt hoppas jag ändå att vi ska kunna matcha dem. Där-emot håller vi på att arbeta in ett nytt, offensivare försvarsspel och det får vi räkna med att det inte sitter som det ska direkt. Resultatet betyder därför inte så mycket för oss i det här skedet av säsongen utan mer prestationen i sig, säger IFK-tränaren Kenneth Andersson.

IFK saknar som bekant mittsexorna Oscar Malmros och Mattias Kvick. I kvällens derby mot YIF ersätter Viktor Johansson på den positionen. Däremot är det oklart vem som ska agera linjespelare i morgon.

INTERNAL INTERNAL
Fredrik Sörensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons