GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Derbystök – vill ha sittning med klubbarna

Skånetrafiken vill ha en sittning med allsvenska Helsingborg och Malmö.
Detta efter supporterstök i samband med de skånska fotbollsderbyna, rapporterar .
Fotboll • Publicerad 19 september 2022
Ridande poliser utanför Skånederbyt i söndags.
Ridande poliser utanför Skånederbyt i söndags.Foto: Anders Bjurö/TT

Det har rapporterats om stökiga scener på tåget från Malmö till Helsingborg inför söndagens fotbollsderby, som Malmö FF vann med 2–1.

Mats Olsson säger att det var väldigt stökigt på det överfyllda tåget samt att det utspelades liknande scener när Helsingborgs supportrar tog sig ner till Malmö i slutet av juni.

– När tåget kommer upp till Helsingborg kan ombordpersonalen konstatera att en toalett är helt sönderslagen, inredningar är nedrivna och man har brutit sig in i en tjänstekupé där man härjat runt. Där ska också ha legat hundratals ölburkar i vagnarna, säger han till Sydsvenskan.

Tidningen skriver att Skånetrafiken nu vill ha en sittning med de båda allsvenska klubbarna för att få bukt med det hela framöver.

– Ja, det måste vi, för vi kan inte ha det så här. Det är egentligen två saker det handlar om. Dels har vi andra resenärer i tåget som blir helchockade. Vi kan inte heller hålla på och plocka vagnar ur trafik, för de behövs, sedan är där ju en kostnad på det, säger Mats Olsson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.