Annons

Det mesta gick emot Almgren

En spik i benet, en missad EM-finalplats och ett favoritlag som svek.
Det blev ingen rolig onsdagskväll för 800-meterslöparen Andreas Almgren.
- En riktig skitsportdag, säger 19-åringen.
Sport • Publicerad 14 augusti 2014
Andreas Almgren.
Andreas Almgren.Foto: 

Andreas Almgren har haft några fantastiska veckor på löparbanorna. Brons i JVM, guld i SM och ett imponerande försök i EM i Zürich.

Men i onsdagskvällens semifinal på 800 meter tog det roliga slut för svensk friidrotts nya stjärnskott. Almgren blev sexa på 1.47,55 och slogs precis som Johan Rogestedt ut.

Annons

- Jag var instängd i princip hela loppet och kom inte ut när jag ville, säger Almgren. - Det hade varit skönt att få en ren löpväg och vara med där framme när spurten kom. Men nu orkade jag inte riktigt det, och fick inte den där optimala löpturen som jag fick i försöken.Svagare form

Svensken fick en spik från en konkurrents sko i benet med 300 meter kvar och blödde ymnigt efteråt. Men det var inget Almgren ville skylla på. Snarare var det så att formen från JVM inte riktigt höll i sig över EM.

- Jag är inte riktigt lika fräsch och i form som jag var i Oregon. Det hade kanske funkat att springa ett riktigt bra lopp, men jag hade inte riktigt orken för att springa alla lopp på rad, säger han."Jag är nöjd"

Finalmissen sved direkt efteråt, men Almgren konstaterade samtidigt att den respektlösa mästerskapsdebuten förtjänar mer än godkänt.

- Jag är nöjd med det jag har gjort. Mitt mål var att komma till semifinal och sedan försöka göra vad jag kunde. Jag hamnade lite fel, men i det stora hela är det väl ett helt okej debutmästerskap.

Det första Almgren gjorde när han kom till den mixade zonen var att förhöra sig om kvällens resultat i fotbollsallsvenskan. Och stockholmaren, som så sent som förra året spelade i AIK:s juniorlag, var inte nöjd med att favoritlaget tappade poäng samtidigt som serieledaren Malmö FF vann.

- Det här var ingen bra sportdag, alltså.

TT:s utsände
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons