Division 3-lagen rustar inför nästa säsong

För folk med större intresse för lokal fotboll än krigshistoria är dagen D inte alls synonym med 6 juni utan snarare med 15 december.Det är nämligen då alla inhemska övergångar ska vara klara.
Sport • Publicerad 16 december 2005

Precis som de allierade rustade sig till tänderna inför invasionen längs Normandies kust har våra fyra division 3-lag sett om sina hus inför våren. När övergångsfönstret stängdes i går kunde vi konstatera att såväl Brantevik och Ystads IF som Sjöbo IF och Tomelilla IF på allvar kommer att vilja göra anspråk på titeln "bäst i sydöst".

Samtliga fyra klubbars värvningsstråt har kantats av nya påskrifter av kontrakt.

Ystads IF har till exempel tidigare i höst sett ut som den stora förloraren av nämnda klubbar men i elfte timmen har YIF gjort klart med en rad etablerade namn. IFK Ystads målvakt Anders Jönsson ersätter till exempel flyktade Magnus Ringdahl.

Bland utespelarna märks George Millinkhoffer, Mabi, Fatmir Guta, IFK Trelleborg. George är en mittfältare av rang och har tidigare figurerat i högre sammanhang i Ungern. Fatmir har varit utlånad till Skivarp under året som gått men har tidigare gjort succé som forward i IFK Trelleborg. El Bassan Avdyli, Pelister, är en annan duktig spelare som YIFförhandlar med. Han har också spelat i IFK Trelleborg i division 2. Nämnda Trelleborgsspelare har den nye YIF-tränaren Stefan Christoffersson haft under sina vingars beskydd tidigare.

Stefan vill också passa på att nämna ytterligare spelare:

– Damir Restoder från Gislövsdal och Rasmus Ridell från Rydsgård är unga talanger med stor potential. Sedan kommer vi att få nytta av Bogi Einarson när han börjar träna igen efter sin tåskada, säger YIF-tränaren.

Det är i och för sig inga dåliga namn som hoppar av YIF-skutan heller. Anfallarna Martin Lundgren och Martin Ingelsson flyttar västerut till Malmö, liksom målvakten Magnus Ringdahl.

Johan Wall lämnar till förmån för division 3-kollegan Brantevik och Andreas Persson är också förlorad. Andreas tränar för närvarande med Mjällby AIF så om allt går i lås får vi se honom i superettan nästa säsong.

Sjöbo IF har tappat mängder med rutin eftersom spelare som Patrik Håkansson, Stefan Jonsson och Niklas Björklund slutar men det oroar inte Sjöbotränaren Martin Thomsen särskilt mycket.

– Visst tappar vi en del rutinerade spelare men vi har samtidigt kvar många som varit med ganska länge även om de inte är så gamla än, säger Martin. I kölvattnet efter den återvunna division 3-platsen har en handfull spelare från Sjöbo med omnejd sökt sig till klubben, bland andra Jens Larsson, Hörby, Tim och Ted Helmesjö, BW 90, Christian Mårtensson, Askeröd och Henrik Appelqvist, Veberöd.

Tomelilla IF som DM-segrade har värvat en rad spelare i närområdet, tvillingarna Johan och Anders Nilsson från Gärsnäs, Mattias Nilsson, Glemmingebro, Johan Arnesson, Skillinge, Johan Nilsson, Kivik, Dennis Nilsson, Onslunda, David Lasson, Spjutstorp, och Marcus Olsson, Smedstorp. På minussidan finns fyra spelare, Magnus och Michael Högström, tillbaka till Lunnarp, Tobias Puhakka, Liga 06, och Fredrik Severin som vänder hemåt till Rydsgård. Det innebär alltså att Peter Jönsson bestämt sig för en fortsatt fotbollssatsning i TIF.

Branteviks IF tappar murbräckan Jonas Cronqvist till IFK Simrishamn samt Jens Ljungné och Rasmus Ask till Rörum. Å andra sidan får laget som sagt Johan Wall från Ystads IF plus Tomas Bohman, åter från Simrishamn, Jens Ask, Skillinge, Sonny Wiktur Svedala, Jim Nylander, Borrby, och Jimmy Nilsson, Kivik.

Fredrik Sörensson

0411-55 78 17

fredrik.sorensson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.