Annons

Djokovic stoppad i Australien

Tennis • Publicerad 5 januari 2022
Novak Djokovic har stött på problem under resan till Australian Open. Arkivbild.
Novak Djokovic har stött på problem under resan till Australian Open. Arkivbild.Foto: Bernat Armangue/AP/TT

Världsettan i tennis, Novak Djokovic må ha fått ett medicinsk undantag för att få vara med i Australian Open trots att han är ovaccinerad, men nu har serben stött på patrull ändå – i tullen.

Djokovic ska ha landat på onsdagskvällen lokal tid men på flygplatsen stoppades han av australiska myndigheter. Anledningen ska vara att han inte fyllt i rätt typ av visum-ansökan.

Annons

Jaala Pulford, idrottsminister i Victoria, har på twitter meddelat att delstaten nekat Djokovic hjälp eftersom frågan enligt henne ligger på federal nivå.

"Vi kommer inte att ge Novak Djokovic individuellt stöd för visumansökningar för att delta i 2022 Australian Open Grand Slam", skriver hon.

Enligt den australiska tidningen The Age, kommer Djokovic förmodligen att beviljas inträde i landet, men att det kan ta tid.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons