Annons

Förlust i hemkomsten: "Väldigt surt"

Ledning efter två perioder blev till ett ras i den tredje perioden.
Filiph Engsunds hemkomst till Oskarshamn blev inte vad han hoppades och trodde på.
Ishockey • Publicerad 2 december 2021
Deppigt för Filiph Engsund efter förlusten i gamla hemstaden Oskarshamn. Arkivbild.
Deppigt för Filiph Engsund efter förlusten i gamla hemstaden Oskarshamn. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

För en spelare i Djurgårdens lag var inte matchen i Oskarshamn en bortamatch i mängden. Tvillingbrodern Oscar Engsund i Luleå har vid flera tillfällen besökt hemstaden för att spela SHL-hockey mot moderklubben Oskarshamn.

Nu fick Filiph Engsund uppleva samma sak.

Annons

– Jag har sett fram emot den här matchen. Det var speciellt och lite nervöst i början, säger han.

Föräldrarna på plats

Efter sex raka säsonger i Oskarshamn skrev Filiph Engsund inför den här säsongen på för Djurgården. Hans flytt till Stockholm innebar även att föräldrarna Engsund fick utöka sitt förråd av supporterprylar. Denna kväll var pappa Engsund klädd i en halsduk vardera från Oskarshamn respektive Djurgården.

– Inga tröjor på, de har fina tröjor där hemma, konstaterar Filiph Engsund när mor och far möter upp efter pratstunden med TT.

SHL-jumbon Djurgården såg under två perioder ut att vara på väg mot lagets andra raka seger, efter mål av Filip Cederqvist samt Marcus Sörensen.

– Vi behöver vinster, så är det bara, säger Filiph Engsund och tänker på Djurgårdens prekära läge som jumbo i SHL-tabellen.

I den tredje perioden rasade Djurgården ihop, totalt. Oskarshamn vände snabbt 1–2 till 4–2 och avgjorde sedan i tom målbur.

– Det är väldigt surt nu, varje match är så viktig för oss, säger Engsund.

Vill till slutspel

Tomas Zohorna, Cameron Brace, Dale Weise, Kim Rosdahl och Brian Cooper gjorde Oskarshamns mål i matchen. Smålänningarna har nu fyra raka vinster och ligger femma i tabellen.

– Vi jobbar hårt och när vi gör rätt saker är vi ett bra lag, säger Kim Rosdahl.

Rosdahl hymlar inte med Oskarshamns målsättning den här säsongen.

Annons

– Vi har som mål att gå till slutspel, det är dit vi siktar just nu, säger han.

Djurgården har för närvarande annat än slutspel att tänka på. Efter 24 spelade matcher har laget sju poäng upp till kvalplats samt nio poäng upp till säker mark i tabellen.

Den första SHL-matchen i Oskarshamn med krav på vaccinbevis för inträde på läktarplats lockade 2 551 åskådare, den lägsta publiksiffran i arenan sedan restriktionerna lyftes bort tidigare i höstas.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons