Annons

Don ännu inte spelklar

Don Magnusson vill spela fotboll i Ystads IF. Men när bara drygt en månad återstår till division 2-premiären är klubbarna mycket långt ifrån varandra i förhandlingarna.
Sport • Publicerad 12 mars 2003

YIF och Sjöbo IF går på helt olika linjer. Sjöbo vill ha en summa pengar direkt vid övergången medan YIF vill betala för sig först när Don Magnusson spelar A-lagsmatcher. - Det stämmer att YIF vill betala per match men det är vi inte intresserade av. Vi har köpt Don från Hörby och han är inte mycket dyrare nu. Vid en eventuell affär kommer Hörby få en stor del av kakan. Det handlar om en 50-50-situation, säger Ingemar Emilsson i Sjöbo IF. Senast han var i kontakt med Ystads IF i Don Magnusson-fallet var för två veckor sedan. Bollen ligger nu hos Rune Karlsson, YIF:s förhandlare. - Jag håller på att kontakta Sjöbo igen. Vår förhoppning är att det ska lösa sig men just nu ligger vi långt ifrån varandra. Sjöbo vill ha en större summa pengar direkt men vi vill inte betala för övergången utan först när Don spelar A-lagsmatcher, säger Rune Karlsson och utvecklar sitt resonemang: - Så går det till även när vi släpper spelare till andra klubbar. Vi har gjort precis samma avtal med Trelleborgs FF när det gäller Fredrik Nilsson (som gick från YIF till TFF för tre år sedan). Vi får pengar först när Fredrik spelar A-lagsmatcher, säger Rune Karlsson. Don Magnusson har börjat bli varm i YIF-tröjan och gjorde tre mål när Nike besegrades med 5-1 i lördags. Är det inte vanskligt att använda honom i träningsmatcherna med tanke på att övergången känns så pass osäker? - Ju närmare seriestarten vi kommer, desto vanskligare blir det. Det kan jag hålla med om. Samtidigt är det så att våra alternativa anfallare har haft problem med skador och då har vi valt att använda Don, säger Rune Karlsson. - Eftersom YIF använder honom i träningsmatcherna utgår vi ifrån att de vill hitta en lösning. Vi har inte diskuterat spelförbud, vi vill att de kommer med ett besked, säger Ingemar Emilsson. YIF-kanslisten Lasse Stark påpekar: - Det är inte vi som har jagat Don. Han kom till oss på eget initiativ eftersom han vill spela på högre nivå. Direkt gjorde vi klart för alla parter att vår ekonomi inte klarar av en stor övergångssumma. Huvudpersonen själv tränar vidare med YIF i hopp om en lösning. - Ärligt talat vet jag inte hur förhandlingarna går. Jag lägger mig inte i det; jag hoppas bara på en lösning. Men det är trist både för mig och klubbarna om affären inte blir av, säger Don Magnusson. Kan du tänka dig att spela division 4-fotboll med Sjöbo i år? - Det vill jag helst inte svara på. Men jag vill ju spela fotboll och är inte sugen på att ta ett års uppehåll.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons