Annons

Dubbelguld till Marie Olsson

Marie Olsson fick med sig inte mindre än tre medaljer från helgens SM-tävlingar i Stockholm. Marie tog sitt första SM-guld i karriären genom att vinna damdubbeln tillsammans med klubbkamraten Nina Vakkila och i såväl damsingel som mixeddubbel kunde hon stoltsera med en bronsmedalj.
Sport • Publicerad 3 mars 2003

- Jag är nöjd både med medaljerna och med spelet i sig så det känns verkligen bra, säger Marie. Marie har tagit medaljer i SM-sammanhang tidigare men det här var alltså första gången det blev en av ädlaste valör. I dubbeln, där Marie och Nina var andraseedade, blev det först en klar seger i åttondelsfinalen över Charlotte Karlsson, Ängby/Charlotta Larsson, Linné i tre raka set. I kvartsfinalen bjöd Lyckebyparet Johanna Wallfors/Sofie Herbertsson på betydligt tuffare motstånd och ledde faktiskt med 2-1 i set innan Marie och Nina kunde vända till seger efter 11-7, 11-8 i de avslutande seten. Samma scenario utspelade sig i semifinalen. Där ledde rekords Carina Jonsson och Frida Johansson med 2-1 men Spårvägentjejerna kom tillbaka och tog skiljesetet med 11-9. Finalen mot Sandra Johansson och Veronica Thorsson från Rönninge blev en aningen lättare uppgift. Marie och Nina vann med 11-8, 11-8, 9-11, 11-8. I mixeddubbeln var Marie seedad trea tillsammans med klubbkompisen Jamie Lindqvist. Spårvägenlaget avfärdade först Illrian Krasniqi, Ängby och Charlotta Larsson, Linné med 3-0, därefter Fredrik Hage, Mariedal och Anna Jacobsson, Tyresö i kvartsfinalen med 3-2 efter 11-9 i det femte och avgörande setet. I semifinalen stötte de dock på patrull i form av slutsegrande Pär Gerell, Falkenberg och Sandra Johansson, Rönninge. Det var dock på vippen att det blivit final. Liksom i kvartsfinalen gick matchen till skiljeset men den här gången blev det förlust för Marie och Jamie, 6-11, 11-6, 9-11, 11-5, 9-11. Liksom i mixeddubbeln var Marie Olsson seedad trea i damsingel. Målet var ändå att ta sig till final men det räckte inte riktigt ända fram. - Jag hade ju hoppats på en finalplats och det var ju inte långt borta. Det är små marginaler det handlar om. Men jag är som sagt nöjd ändå. Tack vare seedningen gick Marie in i turneringen först i åttondelsfinalen där det blev 4-1 i set mot Rekords Anna Nilsson. Nästa Helsingborgstjej, Kajsa Andersson, åkte dit med samma siffror i kvartsfinalen men i semifinalen mot Susanne Jonsson, även hon Rekord, tog det roliga slut. Susanne vann med 7-11, 12-10, 9-11, 11-7, 11-5, 12-10. Marie ledde således med 2-1 i set men lyckades aldrig knyta till säcken. - Det kändes som om jag hade ett visst grepp om matchen. Sedan var det lite slarvigt i det sjätte setet. Där ledde jag med 9-7 och 10-9 och borde kunnat få till ett avgörande set. I så fall hade vad som helst kunnat hända. Den rena systerfinalen i damsingelklassen mellan Susanne och Carina Jonsson vanns av Carina. Gröstorpskillarna Martin Nilsson och Andreas Ohlsson tog sig vidare från sina respektive pooler till slutspel men åkte därefter ut direkt. Martin föll mot Söderhamns Fredrik Lundquist i raka set medan Andreas fick respass av evigt unge Mikael "Äpplet" Appelgren, Ängby, efter 1-4 i set. Herrklassen vanns av Mattias Stenberg som finalbesegrade Magnus Wahlgren, Kalmar.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons