Annons

Dubbla förluster för Tomelilla BK

Tomelilla BK åkte på två förluster på säsongens andra bortaresa. I Ängelholm hängde killarna med bra och där kom små marginaler att spela en stor betydelse. I Halmstad var det en rejäl läxa som TBK fick med sig hem och fundera över.
Sport • Publicerad 18 oktober 2010

Mot Full House F1 kom Tomelilla in i matchen på bästa sätt. Med 1 532 poäng tog laget ledningen med 4–1 och det pekade mot en ny seger så långt.

Vad var det som hände sedan?

Annons

– Tyvärr kanske vi upplevde det för enkelt vilket vi fick ångra längre fram. Tycker ändå att vi hade en hyfsad chans i den här matchen. I många av serierna var det jämnt men orkade inte knyta till säcken, säger Hans Gjöderum i TBK.

Med en serie kvar var det fortfarande en öppen historia. Full House hade en knapp ledning med 8–7 och TBK såg ut att kunna fixa minst en poäng i alla fall.

Men det lyckades inte utan det blev förlust med 12–8.

Lördagen blev en lång dag eftersom TBK sedan åkte till Halmstad för sen eftermiddagsmatch. Här gick det på tok för laget redan i inledningen och sedan var Tomelilla aldrig med i bilden. Halmia vann till slut med 16–4.

– Vi kom fel i det mesta redan från start, tycker Gjöderum. Många av oss hade stora problem och gjorde låga resultat och det straffade sig direkt. Halmia var klassen bättre.

– Vi hoppades väl på en seger på den här resan, men nådde inte fram till den målsättningen, men eftersom vi vann dubbelt förra bortaresan så har vi i alla fall en poäng i snitt på bortamatcherna och det är OK.

Per Hall svarade för en ny bra insats i Ängelholm och blev bäste TBK:are på 844 poäng. I Halmstad misslyckades han kapitalt. Där var det Ulf Jönsson, Jörgen Fröberg och Hans Gjöderum som lyckades ta sig över 800 poäng.

Thomas Persson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons