Due-Boje i tårar efter debuten: "Helt otroligt"

Johanna Due-Boje debuterade på hästen Mazy Klövenhöj i dressyrens Grand Prix och landade på en åttondeplats.
Ridsport • Publicerad 8 april 2023
Sveriges Johanna Due Boje på Mazy Klövenhöj rider fint. Arkivbild.
Sveriges Johanna Due Boje på Mazy Klövenhöj rider fint. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren / TT

– Att få mäta sig med de här och ändå hävda sig så pass bra är mer än jag vågat drömma om, säger hon i tårar till SVT Sport.

34-åringen tog sig tidigare i veckan vidare från kvalet till den avgörande världscupfinalen med 69,876 poäng, vilket placerade henne som tionde bästa ryttare.

"Det är helt otroligt"

76,118 procent under natten mot påskaftonen, svensk tid, räckte till en åttonde plats, och procentsiffran är hennes tredje bästa resultat hittills. Den enda nämnvärda missen var ett galoppanslag i ena travökningen.

– Målet var att få komma hit och göra två rundor som jag kunde vara stolt över. Det är helt otroligt, jag hade aldrig kunnat tro detta, säger hon till SVT Sport.

Ekipaget red till musik från irländska musikalproduktionen "Lord of the dance".

Förbundskapten är "jättenöjd"

"Hon är helt grym inne på banan. Hon har ett mycket bra fokus. Det är jätte-jättebra ridet", säger förbundskapten Bo Jenå till ridsportförbundet.

Vann tävlingen gjorde Tysklands Jessica von Bredow-Werndl på 90,482 procent följt av danskan Nanna Skodborg Merrald och tyskan Isabell Werth.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.