Annons

Duplantis över 6 meter igen

Så har han gjort det igen, stavhoppsstjärnan Armanda Duplantis. Klarat 6 meter, alltså. 21-åringen gled enkelt över 6,01 i Diamond League-tävlingen på Bislett i Oslo, vilket innebar nytt stadionrekord.
Friidrott • Publicerad 1 juli 2021
Armand Duplantis på Diamond League-tävlingarna på Bislett i Oslo.Foto: Annika Byrde/NTB/TT

Det blev också segerhoppet i tävlingen. Detta då amerikanen Sam Kendricks – som besegrade Duplantis i Diamond League-tävlingen i Gateshead – rev ut sig på 6,01.

Nu återstår det att se om Duplantis begär upp ribban på världsrekordhöjden 6,19.

Annons

Melker Svärd Jacobsson både klev in och rev ut sig på 5,51 meter. Men desto mer glädjande var att 27-åringens tränare Gustaf Hultgren fanns på plats på Bislett – precis som Yannick Tregaro, tränare för längdhopparen Tilde Johansson. Detta trots att Hultgren, Tregaro och stavhopparen Michaela Meijer så sent som förra veckan var inblandade i en våldsam trafikolycka. Trion var på väg hem från Karlstads GP när minibussen de färdades i krockade med en lastbil och samtliga fick föras till sjukhus. Gustaf Hultgren blev allvarligt skadad och drabbades av flera frakturer.

I diskustävlingen är svenske stjärnan Daniel Ståhl i ledning efter att ha svarat för 67,26 i första kastet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons