Annons

Duplantis vann enkelt i Berlin: "Trivs här"

Armand Duplantis vann tämligen enkelt inomhustävlingen i Berlin med ett hopp på 6,06 meter.
Sedan gick 23-åringen för världsrekordet – men misslyckades.
– Jag behöver den här omgivningen, publiken och adrenalinet, säger Duplantis enligt SVT.
Friidrott • Publicerad 10 februari 2023
Armand Duplantis vinnare i Berlin.
Armand Duplantis vinnare i Berlin.Foto: Odd Andersen/AFP/TT.

Stavhoppsstjärnan vässar formen inför kommande tävlingar. Under fredagskvällen vann Armand Duplantis enkelt inomhustävlingen i Berlin, Tyskland.

Duplantis hade inga som helst bekymmer med att klara 6,06 meter redan i första försöket, något som övriga konkurrenter inte kunde matcha och där en efter en rev ut sig på 5,91.

Annons

Svensken gick sedan för världsrekordet på 6,22 men misslyckades.

– Jag trivs här i Berlin och är inte ens nära mitt max. Jag behöver den här omgivningen, publiken och adrenalinet för att tända till när jag ska försöka på världsrekord, säger Armand Duplantis.

Armand Duplatis hoppade 6,10 i säsongens första tävling förra veckan i Uppsala. Även där gick han för världsrekordet men utan att lyckas.

Inomhussäsongen fortsätter för 23-åringen och nästa vecka väntar tävling i Liévin, Frankrike. Om drygt tre veckor avgörs inomhus-EM i Istanbul. Duplantis har fortfarande inte aviserat om han kommer medverka eller inte.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons