Annons

Edvardsen klar för Djurgården

Det har tisslats och tasslats – och nu är det klart.
Victor Edvardsen, som gjorde 14 allsvenska mål för Degerfors i fjol, ska framöver spela i Djurgårdens blårandiga tröja.
Fotboll • Publicerad 7 januari 2022
Victor Edvardsen. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

Edvardsen, 25, presenterades av Stockholmsklubben på fredagskvällen. Anfallaren har skrivit ett fyraårskontrakt med Djurgården, där han ska bära tröja nummer 16.

"Vi pratade för tre månader sedan för första gången, efter det har vi hållit kommunikationen i gång och snackat mycket på slutet. Det har varit väldigt positivt och jag har känt att Djurgården verkligen vill ha hit mig. Jag har också fått en bra bild av hur min roll kommer att bli och vad jag kan bidra med", säger Edvardsen till Djurgårdens hemsida.

Annons

Victor Edvardsen har varit omskriven och eftertraktad på transfermarknaden efter sin starka säsong i fotbollsallsvenskan, där han slutade tvåa i skytteligan. Men de anbud som har kommit från utlandet kändes inte tillräckligt lockande.

"Jag hade kunnat gå utomlands om jag ville men det kändes inte rätt och det var klubbar som nog inte skulle passa mig. Sedan 2018, då jag spelade i division 2 i Karlstad, har jag tagit rätt steg hela tiden och gått på magkänslan", säger målsprutan.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson:

"Victor är en riktig järnkamin och vi är väldigt stolta och tacksamma över att han skrivit på för oss. Hans snabbhet och höga arbetskapacitet parat med ett utpräglat målsinne gör att han har alla förutsättningar att göra ett stort avtryck i Djurgården".

Enligt Värmlands Folkblad får Degerfors uppemot sju miljoner kronor för Edvardsen, ett belopp som delvis handlar om bonusar som kan falla ut beroende på hur Djurgården och klubbens nya anfallsstjärna presterar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons