Annons

Olssons kaxiga svar: "Tyst efter målet"

"Du är slut, Martin Olsson", skanderade hemmapubliken.
Då svarade Häckenspelaren med att sätta dit en perfekt slagen frispark.
Fotboll • Publicerad 12 juli 2021
Häckens Martin Olsson jublar efter sitt 1–0-mål.
Häckens Martin Olsson jublar efter sitt 1–0-mål.Foto: Patric Söderström/TT

Det såg mörkt ut ett par omgångar in i allsvenskan. Häcken, som innan säsongen var ett av de tippade topplagen, var i botten och till och med jumbo under några omgångar.

Men nu verkar något ha hänt. Det har kommit in i en ny tränare i Per-Mathias Högmo och Häcken är numera ett vinnande lag igen.

Annons

– Det är en skön känsla, vi har jobbat väldigt hårt nu sedan den nya tränare kom in, säger Martin Olsson och fortsätter:

– Jag tycker även att innan hade vi fyra, fem matcher där vi tog ledningen men inte kunde hålla i den. Nu kan vi det i 90 minuter. Det är bara en liten detalj, säger veteranen Martin Olsson.

TT: Vad är den lilla detaljen, går det att sätta ord på?

– Jag tror det är mentaliteten, Vi har höjt oss på träningarna, vi kör mycket småmålspel och tävlingar. Det är något med ny tränare också, det är något som verkar funka, säger Olsson.

"Du är slut, Martin Olsson"

Häcken visar också att de kan vinna på olika vis. För tittar man på bollinnehav och chanser borde de inte varit nära en seger mot Kalmar.

– Det var inte vår bästa match, men det visar att även när vi inte spelar som bäst kan vi plocka poäng.

Häcken första mål satte just Olsson på en frispark. Innan den hördes ”Du är slut, Martin Olsson” från Kalmarklacken.

– Jag hörde mycket prat. Men de var tysta efter målet, säger Olsson med ett leende.

"Har saknat det"

Annars är han mycket glad över att publiken är tillbaka på de allsvenska arenorna, även motståndarsupportrarna.

– Det är bara kul att fansen är tillbaka det ger den där lilla extra hetsen. Man har saknat det.

Annons

– Det var en liten del av publiken som hetsade, resten var bra och var här för att stötta sitt lag. En liten del fokuserade väldigt mycket på mig och kanske några andra spelare, men det är kul med fans. På bortaplan också, när de hetsar får man det där lilla adrenalinpåslaget.

I Kalmarlägret var man mindre nöjda med resultatet.

– Så är fotbollen i bland, vi dominerar fullständigt i spelet och ändå släpper vi in tre mål. De är bra i omställningarna, och vi har en bristande förmåga att stoppa deras kontringar, konstaterade Kalmars tränare Henrik Rydström efter matchen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons