Annons

Eidevall kritisk till alla inställda matcher

Arsenals svenske tränare Jonas Eidevall är inte nöjd med alla inställda fotbollsmatcher i England.
Han vill ha större transparens till varför matcherna inte kan spelas.
Fotboll • Publicerad 8 januari 2022
Jonas Eidevall. Arkivbild.
Jonas Eidevall. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Arsenal reser på söndagen till Birmingham för match mot tabelljumbon. Det är en av bara tre Super League-matcher som inte har skjutits upp den här omgången, efter att 40 fall av covid-19 registrerats i de två högstaligorna på damsidan den senaste veckan.

Londonlagets tränare Jonas Eidevall ställer sig frågande till att så många matcher måste flyttas.

Annons

– Jag tycker att det är konstigt att lag inte kan spela, eftersom vi alla har stora trupper och unga spelare i våra akademier, säger Eidevall till The Daily Telegraph.

– Jag förstår att det finns en del situationer som är så extrema under pandemin att man inte kan spela, men då måste man vara väldigt transparent kring det, och fråga sig om man verkligen har gjort allt man kan för att kunna spela.

Man kan kanske rädda fler matcher genom ännu hårdare restriktioner, tror Eidevall, och nämner bland annat digitala möten i stället för fysiska, och större noggrannhet när det gäller provtagning och social distansering.

Hittills har också informationen varit för bristfällig, säger den 38-årige svensken. Han var till exempel inte nöjd med att Arsenals match mot Brighton den 18 december sköts upp.

– Jag vet fortfarande inte varför. Man får ingen transparens från någon som berättar vilka spelare som kan spela och vilka som inte kan det. Man får bara ett meddelande från FA (engelska fotbollsförbundet) där det står att matchen skjuts upp.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons