Annons

Elangas nya mål efter succéstarten: "Är redo"

Anthony Elanga har fått en flygande start på karriären i Nottingham.
I lördags blev han matchhjälte mot Chelsea. Nu vill han skjuta Sverige till EM.
– Det ger mig bra självförtroende, säger Elanga.
Fotboll • Publicerad 5 september 2023
Anthony Elanga har fått en flygande start på Nottinghamkarriären.
Anthony Elanga har fått en flygande start på Nottinghamkarriären.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Myten om den svåra andrasäsongen blev sanning för Anthony Elanga i Manchester United.

21-åringen lyckades inte bygga vidare på genombrottet från året innan och valde denna sommar att lämna storklubben för Nottingham Forest.

Annons

Det har han inte behövt ångra. I debuten mot Arsenal noterade Elanga en assist och i helgen blev han stor matchvinnare på Stamford Bridge där Forest överraskande vann med 1–0.

– Målet mot Chelsea var najs, det var vårt första mål där sedan 1995. Det ger mig bra självförtroende, säger Elanga.

"Svårt i början"

Han är i Stockholm där landslaget ska träna inför ödesmatcherna i EM-kvalet. Sverige är illa ute efter tunga förluster mot Belgien och Österrike och är piskat att vinna mot Estland och i returmötet mot Österrike.

– Många spelare har fått en bra start på säsongen så förhoppningsvis kan vi använda det för att vi vinna de här två matcherna vi behöver vinna.

Att lämna staden Manchester var tufft, berättar Elanga.

– Det var svårt i början. Jag var i Manchester i nio år så det är inte alltid enkelt att flytta. Men jag måste lyssna på mig själv och jag vill spela mer.

Att lämna klubben Manchester var inte lika tufft.

– Nej, inte så jobbigt. Det var rätt steg för mig. Jag är glad att utvecklas som spelare.

– Jag hade en bra karriär i United, men nu är jag redo att visa Premier League och Nottingham att de tog rätt beslut att köpa mig.

Många alternativ

Anthony Elanga berättar att han hade många alternativ innan valet föll på Nottingham. Han beskriver staden som "najs", att tränaren tror på honom och att klubben vill framåt.

Annons

Starten har det inte varit något fel på. Och levererar man på veckobasis i världens bästa fotbollsliga borde man ligga bra till för en plats i det svenska landslaget.

TT: Har du närmat dig en startplats i landslaget nu efter den fina starten?

– Vi får se. Som jag sagt förut: det är upp till ledarna. Vad jag kan göra är att visa upp mig varje gång på träning och visa att jag är redo. Vill de använda mig så är jag alltid där, säger Elanga.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons