Elfsborg och Bajen vidare – Häcken utslaget

Elfsborg krossade moldaviska Milsami med 5–0 på bortaplan och är precis som Hammarby, som bortaslog Maribor, vidare till den tredje kvalomgången i Europa Conference League.
Däremot är det slutspelat för Häcken, trots hemmaseger i returen mot Aberdeen.
Fotboll • Publicerad 29 juli 2021
Elfsborgs Marokhy Ndione hade målfest mot Milsami. Arkivbild.
Elfsborgs Marokhy Ndione hade målfest mot Milsami. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Elfsborg hade inga problem att städa av moldaviska Milsami på bortaplan. Man fortsatte helt enkelt returmötet där man avslutade hemmamötet; med en överkörning. Bortamötet slutade med en 5–0-seger och laget är vidare till nästa runda efter totalt 9–0.

Redan efter 25 minuters spel hade den allsvenska tabelltrean spelat till sig en 3–0-ledning i hällregnet i Moldavien.

Ndione med hattrick

Marokhy Ndione rullade in 1–0 efter att ha fått en fin djupledsboll som han förvaltade på prickfritt sätt. Tre minuter senare satte Per Frick tvåan efter en bjudning av motståndarnas målvakt som försökte dribbla sig förbi Frick i straffområdet. 3–0 gjordes även det av Ndione – liksom 5–0 när han fullbordade sitt hattrick i den andra halvleken. Däremellan hann Jack Cooper Love hitta målet mot ett totalt utspelat Milsami.

För Elfsborg väntar nu bosniska Velez Mostar, som slog ut AEK Aten, i den tredje rundan.

Även Hammarby får kvala vidare i Europa Conference League, Europeiska fotbollsförbundet Uefas nystartade klubblagsturnering, efter 1–0 borta mot Maribor och totalt 4–1. Hammarby tog ledningen i den femte minuten genom David Accam som frispelades av Darijan Bojanic och placerade in bollen vid den bortre stolpen.

Häcken utslaget

Maribor var dock långt ifrån chanslöst i returen med bland annat två ribbträffar. I den andra halvleken var Hammarby stundtals tillbakapressat och ett hemmamål tycktes komma närmare och närmare. Men förutom ribban stod Oliver Dovin i Hammarbymålet i vägen för en kvittering och 1–0 stod sig. I nästa omgång, som avgörs den 5:e och 12:e augusti, ställs Bajen mot serbiska Cukaricki.

Däremot är det färdigspelat för Häcken. Trots seger med 2–0 hemma mot Aberdeen räckte det inte för avancemang efter det svaga resultatet från bortamötet och skottarna är vidare efter totalt 5–3.