Annons

EM-silver för Abeba Aregawi

Abeba Aregawi tog guld vid inne-EM och på VM i fjol, samt på inne-VM i våras. Men för nederländskan Sifan Hassan fick svenskan ge sig.
Sport • Publicerad 15 augusti 2014
Abeba Aregawi.Foto: 

Efter en mäktig spurtduell som pågick hela sista varvet stumnade Aregawi något på slutet och fick nöja sig med silvret. Sveriges första medalj under friidrotts-EM i Zürich. Aregawi var nio tiondelar efter i mål med sina 4.05,08.

- Det kändes bra, men taktiken i loppet blev inte som jag tänkt. Året har inte blivit som jag tänkt mig med skador och sjukdomar, det har varit ganska tungt, sade Abeba Aregawi till TV4 efter EM-silvret.

Annons

Det är tredje gången den här säsongen som Aregawi förlorar mot Sifan Hassan. Svenskan har haft skadebekymmer, bland annat en vrickad fot, och inte kunnat träna helt som hon velat.

Samtidigt är Sifan Hassan en ny bekantskap på den europeiska scenen. 21-åringen kom till Nederländerna som flykting från Etiopien som 15-åring och blev medborgare först i slutet av hösten i fjol.

Sifan Hassan springer även 5 000 meter på lördagen - mot bland andra Meraf Bahta.

TT:s utsände
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons