GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Eriksson stöttar Biles: "Otroligt starkt"

Gymnastikstjärnan Simone Biles hoppar av mångkampen i OS för att fokusera på sitt psykiska välmående. Det hyllas hon för av både Michelle Obama och Unicef.
Och den svenska fotbollsstjärnan Magdalena Eriksson säger:
Artistisk gymnastik • Publicerad 28 juli 2021
Magdalena Eriksson. Arkivbild.
Magdalena Eriksson. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT

Efter en dålig landning i hopp i tisdagens lagfinal i OS strök sig Biles från resten av grenarna. Och på onsdagen kom beskedet att en av OS största medaljhopp även hoppar av mångkampsfinalen för att fokusera på sitt välmående. Hon har känt sig pressad över förväntningarna på henne.

Amerikanskan får stöd från många olika håll. Bland annat skriver den förra presidenthustrun Michelle Obama på Twitter:

"Är jag tillräckligt bra? Ja det är jag. Det mantrat använder jag dagligen. @Simone_Biles vi är stolta över dig".

Och den filippinske boxningslegendaren Manny Pacquiao: "En gång mästare, alltid en mästare. Gud vare med @Simone_Biles ", skriver han på Twitter.

"Okej att inte vara okej"

Den svenska mittbacksgiganten i fotboll, Magdalena Eriksson, kommenterar Biles avhopp:

– Givetvis är det okej att inte vara okej. Det där är bara upp till varje individuell person vad man pallar och inte. Det är otroligt starkt av henne att säga ifrån och säga nej. För vi har ingen aning om vad varje enskild person går igenom. Jag stöttar och backar henne till 100 procent i det beslutet, säger Eriksson på en presskonferens.

– Jag hoppas att alla känner att man inte ska vara tvungen att tävla. Meningen är att det vi ställer upp i ska vara det absolut roligaste vi gör, och om det tvärtom är något som påverkar ens välmående negativt, då är det inte värt det. Om det är så hon känner så är det absolut rätt beslut.

Unicef: "En förebild"

Internationella olympiska kommitténs talesperson Mark Adams säger att IOK stödjer Biles och att mental hälsa är en stor fråga som IOK jobbat med under en tid. Även Unicef, FN:s barnrättsorganisation, stödjer Biles. Vd:n Henrietta H Fore tackar, i ett Twitter-inlägg, Biles för att vara en förebild som visar världen att det är okej att prioritera mental hälsa.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.