"Ett av de läskigaste ögonblicken i mitt liv"

Christian Eriksens lagkamrat Martin Braithwaite beskriver lördagens händelse på Parken som ett av sitt livs läskigaste ögonblick.
Och de danska spelarna som behöver det har fått träffa sina familjer.
Fotboll • Publicerad 13 juni 2021
Danmarks spelare bildade en ring runt Christian Eriksen när han fick vård på planen.
Danmarks spelare bildade en ring runt Christian Eriksen när han fick vård på planen.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau/TT

De danska spelarna var i chock efter att lagets stjärna Christian Eriksen föll ihop på planen efter ett konstaterat hjärtstopp i lördagens EM-premiär mot Finland.

Ingen av spelarna uttalade sig efteråt men på Twitter sätter anfallaren Martin Braithwaite ord på känslorna.

"Allt som betyder något"

"I går kväll var ett av de läskigaste ögonblicken i mitt liv. Mina tankar är med Christian, hans fru, barn och familj. Jag är tacksam att hans tillstånd är stabilt och att han lever. Det är allt som betyder något just nu. Jag hoppas att få se dig snart igen min vän", skriver han.

Spelarna och annan personal runt omkring får professionell hjälp efter den dramatiska händelsen. Flera av spelarna har också fått tillbringa tid med sina familjer, som i vanliga fall inte ingår i den coronabubbla som det danska landslaget har satt upp.

"Gör vad som krävs"

– På frågan om vi har uppmuntrat spelarna att bryta bubblan – naturligtvis har vi inte det. Men vi har lyssnat på den professionella hjälp vi har fått och krispsykologerna förstår hur människor i chock som har upplevt sådana här situationer kan gå vidare, säger Peter Møller enligt nyhetsbyrån Ritzau.

– Vissa människor måste vara med sin nära och kära, och naturligtvis har vi inte stått i vägen för det. Om det bryter bubblan vet jag inte, vi gör bara vad som krävs för spelarna.

Christian Eriksen fick livräddande vård på planen och fördes till sjukhus. Eriksens läge beskrivs som stabilt och han är kvar för ytterligare observation och undersökningar på sjukhuset Rigshospitalet i Köpenhamn.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.